Др Мирослав Перишић, директор Архива Србије, примио је Златну медаљу за заслуге, поводом Дана државности Србије, за изузетне заслуге у очувању културног и историјског наслеђа. Председник Републике Србије Александар Вучић одликовао је сретењским ордењем заслужнe појединцe и институције у области културе, медицине, привреде, спорта, науке и дипломатије на свечаној церемонији одржаној 15. фебруара 2019. године у здању Председништва Србије на Андрићевом венцу.

Образложење за доделу награде прочитао је проф. др Сима Аврамовић, председник Комисије за одликовања, рекавши да је др Мирослав Перишић „директор Архива Србије, чувар српске традиције, писац великог броја стручних радова из историје међународних односа и архивистике“.

Председник се захвалио лауреатима на свему што су урадили за Србију, и нагласио да управо због њихових дела данас уручује одликовања свима за које се са правом може рећи да су део нас.

„Ово су награде и захвалност за ваша дела, али и обавезе које ћете сигуран сам, имати снаге да носите и у будућности“ рекао је Вучић.

Свечаној церемонији у Председништву Србије присуствовали су министри у Влади Републике Србије Ивица Дачић, Небојша Стефановић, Александар Вулин, Владан Вукосављевић и Златибор Лончар, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и друге јавне личности.