После великог успеха у Риму, изложба Архива Србије „Србија и Срби/La Serbia e i Serbi 1914–1918“ отворена је и у Палати Корделина у Вићенци, 13. априла 2019.

Пре отварања изложбе, у сали „Antonio Marco dalla Pozze“ у Палати Корделина, одржана је конференција за медије на којој су говорили Франческо Руко (Francesco Rucco), градоначелник Вићенце, Горан Алексић, амбасадор Републике Србије у Риму, Лорета Бађио (Loreta Baggio), почасни конзул Републике Србије у Вићенци, и др Мирослав Перишић, директор Архива Србије. У уметничком делу програма учествовали су студенти и професори Конзерваторијума града Вићенце и Јулија Лазић, парохијанка, ученица српске школе у Вићенци. Конференцији и отварању изложбе присуствовали су, поред великог броја чланова удружења Срба у Италији, Леонардо Де Марзо (Leonardo De Marzo), саветник градске управе задужен за међународне односе, протопрезвитер Далибор Ђукић, Душан Алексић, председник Савеза Срба у Италији, као и бројне личности из јавног живота града.

Делегацију Архива Србије која је присуствовала конференцији и отварању изложбе, поред директора др Мирослава Перишића, чинили су и помоћници директора: Јелица Рељић (коаутор изложбе) и Златибор Марковић.

Изложба Архива Србије „Србија и Срби/ La Serbia e i Serbi 1914–1918“ је организована у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Риму, Почасним конзулатом Републике Србије у Вићенци, Градским већем Вићенце, Библиотеком „Бертолијана“ (Библиотеца Бертолиана) и Савезом Срба у Италији.

Изложба ће бити отворена до 19. априла 2019.