Поводом званичне посете председника Турске Ердогана Републици Србији, Архив Србије је у Палати Србије приредио изложбу под називом „Србија и Турска у документима Османског архива и Архива Србије“.

Александар Вучић, председник Републике Србије и Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске са великим интересовањем и пажњом су разгледали изложбену поставку, 7. октобра 2019. године, пре почетка званичних разговора. Директор Архива Србије др Мирослав Перишић поздравио је у име Архива двојицу председника, а одабрана документа им је представила архивиста Ениса Аломеровић Хубанић. Изложбу „Србија и Турска у документима Османског архива и Архива Србије“ чини ужи избор из корпуса од неколико десетина хиљада докумената истражених, дигитализованих и похрањених у Архиву Србије.

Избор материјала из Османског архива је урађен у дигиталној штампи и чини 42 документа, док су експонати Архива Србије представљени у оригиналу и има их 21. Осим докумената и илустративног материјала из раног периода османске владавине на Балкану, изложена су и документа о дипломатским односима између Србије и Османског царства који су успостављени 1879. године. Представљени су и извештаји Дипломатског представништва Србије у Цариграду и документ Конзуларне конвенције из 1888. године, који такође сведочи о историјским и културним везама поменуте две земље.